dijous, 14 de juliol del 2016

El govern de Barcelona aposta per la sobirania energètica

Per Marc Vilajosana (@MarcVilajosana)

L'ajuntament de Barcelona ha iniciat el camí cap a la sobirania energètica promesa durant la campanya electoral amb l'aprovament de la creació d'una empresa de compra-venda d'electricitat produïda per les plaques fotovoltaiques de la ciutat. L'objectiu és, d'una banda, reduir la pobresa energètica que pateix un fragment de la població barcelonina i, per l'altra, augmentar l'autonomia energètica de la ciutat i reduir l'impacte medioambiental que provoca la producció d'energia. L'ajuntament preveu doblar l'energia renovable d'aquí al 2019 i calcula un cost d'uns 130 milions d'euros. A més a més, també es pretén canviar el 30% de l'enllumenat de la ciutat per làmpades LED, que són de baix consum. Per ampliar, la notícia, consulteu les fonts.

Front Marítim de BCN, on es pot observar la gran placa fotovoltaica del Fòrum.
Foto: Roser Vilallonga (extreta de La Vanguardia).

La notícia, malgrat la relevància que, almenys personalment, considero que té a la ciutat; no ha estat gaire mediàtica. Crec que és un gran pas d'En Comú BCN per tal de complir amb el seu programa electoral, a més d'un intent de garantir la independència energètica de les grans companyies. Com ens recorden des de l'ajuntament, Espanya és un dels països europeus que menys ha apostat per les energies renovables, com sí han fet Dinamarca o Alemanya, i es segueix confiant i protegint les grans companyies elèctriques. L'ajuntament de Barcelona, amb accions com aquesta, participa activament en la lluita contra l'oligopoli energètic que està establert al país, amb el suport d'accions del govern, que desincentiva l'autoproducció d'energia a base d'impostos.

És cert que, ara per ara, és molt difícil apostar per les energies renovables o per la producció local d'electricitat a Espanya. Però accions com aquestes fan que no perdem l'esperança i seguim apostant per l'energia neta, renovable i no contaminant.



Fonts utilitzades:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada